En dan zeg je eindelijk vaarwel…

En dit tegen je kledij die al jaren in je kast liggen. Sta jij ook vaak voor je propvolle kledingkast en niet weten wat aan te trekken? Raar toch? Of nee toch niet. We hebben veel kledij in de kast hangen die we niet meer aandoen omdat het niet meer goed zit of het niet meer past. Ons lichaam verandert gedurende heel ons leven vb. na een zwangerschap, bij het ouder worden, plotse verandering, ziekte….. Daar hoeven we geen doekjes om te winden. Het is wat het is. 


Vaak nemen we een outfit uit de kast en komen we telkens weer tot de conclusie dat het niet meer dat is, we staan wat rond te draaien voor de spiegel. Mmmm nee toch niet! Dan hangen we het snel terug in de kast om het enkele weken, maanden later terug te nemen en terug de teleurstelling te hebben. Uiteindelijk doen we toch maar de broek aan die we al zo vaak aandoen en dit terwijl onze kast vol met kledij hangt maar niet de juiste kledij. Heb jij dit ook wel eens voor? Dan is het tijd om eindelijk vaarwel te zeggen tegen je ongedragen kledij, die al jaren in je kast ligt en enkel de kledij te houden die je aantrekt, waar je blij van wordt en waar je je goed in voelt. Hierdoor ontstaat er een overzicht in je kast. Geen keuzestress en tijdverlies meer. Yes!

Enkele tips Bezin voor je begint: met wat ga je eerst aan de slag?Voorzie ruimte zodat je makkelijk aan de slag kunt gaan.Voorzie dozen voor de kledij die weg mag.Haal niet al je kledingkast(en) leeg maar begin per categorie. Bv. eerst t-shirts.Wat mag er weg? Dit doe je in de doos. Wat je wil houden leg je netjes op het bed, tafel of de grond zodat je categorie├źn maakt en het overzicht behoudt. Twijfel je over bepaalde kledij, trek het aan en ga voor de spiegel staan. Wat gevoel geeft het je? Word je er blij van en zit het goed, dan is de beslissing snel gemaakt, anders kan je het ineens wegdoen. Maak verschillende combinaties met de kledij die je gaat houden.Heb je stuks die je niet kan combineren? De solden komen eraan dus ideaal om een bijhorend kledingstuk te kopen.Heb je veel kledij om aan te trekken als je gaat poetsen, schilderen in de tuin werken….? Maak een selectie je hoeft er geen 5 broeken en t-shirts voor in de kast te hebben liggen.

Weet je niet waar te beginnen? Zie je door de bos de bomen niet meer?
Dan is ‘hetOverzicht‘ er om jou hiermee te helpen.  

Veel succes! 

Scroll naar boven