Een pareltje dat gezien mag worden

Jarenlang heb ik in de kast gestaan, niet weten waarnaartoe, totdat ik eindelijk terug het daglicht mocht zien. Gelukkig dat ik was!    

Ik werd op een tafeltje gezet naast de trap voor het raam. Heerlijk die zonnestralen op mij.  
Even later kreeg ik gezelschap, heel wat spullen stonden naast me en af en toe werd ik gevuld, niet met water maar met spulletjes die hun plaats nog niet zo goed kenden. Soms was ik zelf verstopt omdat er heel wat spullen bij werden gelegd. Af en toe werden ze weggehaald zodat ik terug kon pronken, spijtig genoeg was ik even snel terug verstopt met ander spullen.

Vorige week verhuisde ik naar de badkamer. Ik stond in het midden van de kamer op mijn tafeltje. Het voelde vreemd aan zo in die belangstelling.

Er was heel wat beweging op de gang. Ik hoorde iemand zeggen: ‘Dat gaat hier mooi zijn als die muren een nieuw kleurtje hebben en die spullen een vaste plaats krijgen.’

Opeens werd ik van mijn tafeltje gezet. Daar stond ik dan wat te gapen in een verloren hoekje.


Bang, maar ook nieuwsgierig vroeg ik me af wat me te wachten stond. Er werden deze keer geen spullen maar kledij rondom mij gegooid. Gelukkig werd ik er niet van!
Tot ik vandaag mijn tafeltje terug zag in een nieuw kleurtje. Het blauwe tafeltje was nu oud roze geschilderd, net zoals de kleur van de bloemen die op mij geschilderd zijn.
Ooh, zou ik daar straks terug opstaan? 

Het tafeltje werd terug naast de trap voor het raam gezet, de muren hadden een ander kleurtje gekregen en het tafeltje paste er mooi bij. En ik,…

Ik sta nu te pronken in een heel nieuwe kamer, zo lijkt het toch met dat likje verf.

Ik hoorde iemand zeggen: ‘ Hier word ik nu blij van.’ Geen rommel meer maar een pareltje in een gang waar je gelukkig van wordt.

Heb jij ook zo’n plekje of verdoken pronkstuk waar je al lang iets mee wilt doen, maar je weet niet wat, hoe of waar?

Ik help je er graag mee verder.

Neem zeker een kijkje op de website www.hetoverzicht.be of stuur een mail naar info@hetoverzicht.be

Overzichtelijke groetjes,
Ellen

Scroll naar boven