Op ieder potje past een dekseltje of is het eerder ‘elk dekseltje heeft een potje’



Wie heeft er nu geen kast of lade met allerlei potjes en dekseltjes in de keuken?
Heel handig in gebruik maar niet altijd handig als we ze willen opbergen of we moeten zoeken naar dat bijhorend dekseltje.
Al die verschillende maten en vormen.
Hoe berg ik dit nu op zodat er geen potjes en deksels uit de kast of achter de lade vallen als ik die opendoe?‘ Die vraag kreeg ik onlangs van een journaliste en ook bij klanten.

Het gemakkelijkste is om komaf te maken met al die verschillende vormen. Maar uiteraard gaan we niet zomaar alles weggooien. 
Heb je er echt genoeg van, geef ze dan een 2de leven.
Zoals de titel zegt, op ieder potje past een dekseltje, past ook bij elke dekseltje een potje.
Dit klinkt uiteraard vanzelfsprekend. Maar is dat ook zo?  Toch maar eventjes checken.

Vind jij bij elk dekseltje het bijhorend potje? Dat doet me denken aan de vorige post ‘Al wat niet weg is, is gezien.‘ Het reorganiseren of op orde zetten van een bepaalde ruimte, kast, lade kan je ook zien als een spel dat je aan het spelen bent. Je doet dit in verschillende stappen en elke stap kan je vergelijken met een ander spel.

Stap 1) Zoeken of Verstoppertje: Zoek bij elk dekseltje het bijhorend potje. Kijk ook de koelkast, afwasmachine,… na of er potjes/doosjes staan zonder deksel. Het zou zonde zijn dat er deksels worden weggegooid waar het potje/doosje nog van bestaat. De dekseltjes die overblijven zijn verloren en kan je wegdoen. Nu je alle potjes ziet staan op de tafel of het aanrecht, kan je wel eens verschieten hoeveel potjes  eruit de kast/lade komen. Misschien heb je wel een overvloed aan potjes en kan er geselecteerd worden. Dus op naar het volgende spel.

Stap 2) Selecteren of Wie is het: We blijven verder in het thema van de gezelschapsspelletjes. In dit spel wordt er steeds geselecteerd aan de hand van verschillende vragen die jij stelt. Dat gaan we hier ook doen. De potjes die een andere bestemming krijgen zetten we per bestemming in een doos.
Heb je al die potjes nodig? Welke gebruik je nooit? Welke potjes zijn geleend? Welke zijn stuk? Welke potjes zijn niet handig in gebruik? Welke potjes horen er in een andere kamer?  Welke potjes krijgen een 2de leven?
Enkel de potjes die je wil houden staan nu nog op de tafel.  Daar kan je ook een selectie in maken vb. potjes voor de microgolf / diepvries/ koelkast,….en dan de volgende stap.

Stap 3) Herschikken of Tetris: Hier worden alle blokjes gedraaid tot ze in elkaar passen.
Dit gaan we ook doen met alle potjes die er nu over blijven. Het herschikken kan beginnen.
Heb je plaats genoeg om de deksels op de potjes te laten dan kan je de potjes gestapeld terug in de kast of lade zetten. Het voordeel is dat je niet meer achter een deksel moet zoeken.
Bewaar je de deksels liever apart? Gebruik dan 2 dozen om je deksels in te bewaren. Vb. 1 doos voor de ronde deksels en 1 doos voor de andere deksels.
Potjes, kommen die in elkaar passen, zet je in elkaar. De potjes die je vaak gebruikt zet je binnen handbereik.

Stap 4) Genieten of Multimiljonair: En daarna is het genieten van je overwinning. Tenzij je dat gevoel niet hebt, kan je net zoals in ‘Multimiljonair’ een hulplijn inschakelen om je te laten helpen met je reorganisatie. Namelijk de hulp van hetOverzicht.

Tip:
Ben je aan nieuwe potjes/doosjes toe? Kies voor één vorm namelijk de rechthoekige vorm. Deze vorm is praktisch en efficiënt. Ronde doosjes nemen meer plaats in beslag.

Veel succes!

Blijf je graag op de hoogte, Like hetOverzicht.

Overzichtelijke groetjes,
Ellen

Scroll naar boven